Det er gøy å eksperimentere både med ulike typer kaffe og ulike bryggemetoder! Du ville vel ikke spist det samme hver eneste dag, så hvorfor ikke prøve noe nytt i koppen også? Variasjonen i bryggemetoder er om mulig enda større enn variasjonen av ulike typer kaffe. Vi har forsøkt å gi en liten innføring i de vanligste metodene, og presenterer våre oppskrifter under.
Kaffen blir uansett ikke bedre enn kvaliteten på bønnene du bruker. For å hente ut hele potensialet av kaffen du har kjøpt, er det viktig med friskt vann, riktig malingsgrad, riktig temperatur, riktig mengde og riktig tid. En kan gjerne slumpe med oppskriften, og likevel få til et god resultat - en gang i blant. For å garantere god kaffe hver eneste gang, anbefaler vi at du er nøye med måling, veiing og ekstraksjonstid.
Hvordan lage god espresso
Alt du trenger å vite om espresso og for å lage den perfekte koppen med denne fantastiske kaffedrikken.
Les mer
Kjapp og god kaffe med pour-over-sett
Pour-over er en foretrukket bryggemetode for svært mange kaffeentusiaster. Det er enkelt og kjapt, og gir god kontroll over bryggingen. Hario sin V60 er kanskje mest kjent, men det finnes mange lignende sett.
Les mer
Ufiltrert kaffe med presskanne
Brygging i presskanne er en folkekjær favoritt. Fordi kaffen ikke filtreres gjennom papir, inneholder den flere partikler - og får et mer komplekst smaksbilde.
Les mer
Brygg deilig kaffe i en fin Chemex
Chemex lager flotte og elegante kaffebryggere hvor filterholderen er integrert. Disse lager svært god kaffe, og er flotte å servere fra.
Les mer
Kaffeutstyr - Dette utstyret anbefaler vi
Hvilket utstyr vil du bruke? Her kan du se oversikten over kaffeutstyret vi selv foretrekker å bruke når vi brygger kaffe.
Les mer